Primele unități Transit Courier și Tourneo Courier produse de Ford Otosan la Craiova pleacă spre clienții din Europa și Turcia

Craiova, Romania, 7 decembrie 2023 – Ford Otosan a început deja încărcarea primelor garnituri de tren si trailere cu noile Transit Courier și Tourneo Courier, destinate piețelor din Europa si Turcia.

În acest context, Ford România a invitat la fabrica Ford Otosan din Craiova primii săi clienți de Transit Courier. Aceștia au avut ocazia să viziteze fabrica și să descopere totodată procesele de producție a modelelor Ford construite în România. Puteți urmări aici un video din cadrul acestei acțiuni - LINK

Roxana Capătă, Managing Director, Ford România Services, a declarat: „Suntem mândri că fabrica din Craiova a început livrarea primelor unități ale noilor modele. Avem mari speranțe pentru Transit Courier, care suntem siguri că va fi unul dintre motoarele economiei naționale în anii care urmează, dar și în Tourneo Courier, un model versatil, compact și adaptat atât nevoilor de business, cât și a celor de familie."

Müjdat Tiryaki, Președinte Ford Otosan Craiova, a declarat: "A fost o reală plăcere să pot interacționa cu primii noștri clienți care ne-au acordat atât de multă încredere, cu atât mai mult cu cât aceștia au plasat comenzile înainte de a vedea mașina pe viu. Asta ne face încrezători în viitor și dornici să livrăm produse de calitate, capabile să îndeplinească cerințele complexe ale clienților noștri."

Proiectat împreună de echipele Ford Otosan și Ford, dezvoltat și produs de Ford Otosan, noile modele ale gamei Courier se alătură pe linia de producție modelului Ford Puma și vor dispune împreună și de versiuni complet electrice, care vor fi produse la uzina din Craiova în 2024.

Ford Otosan a început producția noii game Courier în luna octombrie a anului in curs. Pentru a sprijini producția noii generații a gamei Courier la uzina din Craiova, Ford Otosan a demarat deja o investiție de 490 de milioane de euro și a desfășurat o campanie majoră de recrutare, creând 1.300 de noi locuri de muncă

Transit Courier poate fi comandat în două versiuni de motorizare – 1.0 EcoBoost (100 CP / 125 CP) sau 1.5 EcoBlue (100 CP), ambele cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Opțional, clienții pot opta pentru o cutie de viteze automată cu 7 trepte, disponibilă pentru unitatea pe benzină de 125 CP. Tourneo Courier este oferit într-o singură versiune de motorizare, pe benzină – 1.0 EcoBoost cu 125 CP, disponibil atât cu transmisie manuală cu 6 trepte, cât și cu transmisie automată cu 7 trepte.

Transit Courier, în echiparea Trend, cu motorul 1.0 EcoBoost de 100 CP, cu transmisie manuală cu 6 trepte are un preț special de lansare în România de 15.550 euro fără TVA. Persoanele juridice din România care doresc finanțare pot face achiziția prin Ford Leasing, un produs de leasing financiar cu marjă 0% plus Euribor, comision lunar 0 și avans de la 20%, oferit de UniCredit Leasing, în termeni și condiții comunicați ulterior de către Ford și UniCredit. Garanția extinsă complexă de 2+2 ani, în limita a 150.000 km, este inclusă pentru orice versiune comandată.

Tourneo Courier Trend cu motorizarea 1.0 EcoBoost de 125 CP și cutie de viteze manuală cu 6 trepte are un preț special de lansare de 18.100 euro fără TVA. Persoanele juridice din România care doresc finanțare pot face achiziția prin Ford Leasing, un produs de leasing financiar cu marjă 0% plus Euribor, comision lunar 0 și avans de la 20%, oferit de UniCredit Leasing, în termeni și condiții comunicați ulterior de către Ford și UniCredit. Garanția extinsă complexă de 2+2 ani, în limita a 150.000 km, este inclusă pentru orice versiune comandată.